Er du nydiagnosticeret ?

Autisme Rådgivning

Hvis du som ung eller som voksen sent i livet har fået en autismediagnose, oplever du måske diagnosen som en lettelse og at tingene pludselig giver mening. Det kan også være at diagnosen kommer som en overraskelse, som du ikke kan forholde dig til.

Du har måske søgt information og viden på nettet, men har svært ved at genkende dig selv i beskrivelserne. Det hører jeg ofte fra særligt unge piger og kvinder, da kvinder har en anderledes profil end mænd. En stor del af den information der findes om autisme, er skrevet med udgangspunkt i mænd og den klassiske autismeprofil, men der findes også en anden profil, som kaldes både pigeprofilen, den sociale profil eller den skjulte profil, som også mænd kan have.

Som ny- eller sendiagnosticeret har du måske brug for få relevant viden om autisme, hvordan hjernen fungerer og hvad det betyder for dig at have autisme, da det kan give ro og en forklaring på mange ting igennem livet samt en øget selvforståelse.

Selvforståelse er en vigtig forudsætning for at kunne passe på sig selv og have det godt. Når du bedre forstår dig selv og din autisme, får du lettere ved håndtere krav og udfordringer og mindske dit stressniveau.

Du vil måske gerne have hjælp til at forstå eller acceptere diagnosen. Du ved måske ikke om eller hvordan du skal fortælle det til dine venner, familie, kollegaer mv. og har brug for hjælp til at finde ud af dette.

Så kan samtaler eller et selvforståelsesforløb hos mig være en mulighed for hurtigt at få viden og forståelse for autismediagnosen og hvad den betyder for dig.

Som forældre kan du opleve en følelse af både lettelse og sorg, når dit barn får en autismediagnose. For nogle kommer diagnosen som en overraskelse og for andre er det en bekræftelse på det, man selv vidste i forvejen. Du kan have mange tanker om både fortid, nutid og får bekymringer om hvordan fremtiden kommer til at se ud.

Nogle gange reagerer I som mor og far forskelligt, når barnet får en autismediagnose, hvilket er helt naturligt, men som man kan have brug for hjælp til at forstå og håndtere.

Så kan et samtaleforløb hos mig være en mulighed for at hjælpe dig/jer videre i den første tid.